(ВІДЕО) Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відвідав поранених прикордонників та вручив відомчі нагороди

НАЗАД
12 лютого 2023 16:40

Сьогодні міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко побував у Головному військово-медичному клінічному центрі ДПСУ, де разом з Головою Держприкордонслужби Сергієм Дейнеком відвідав поранених прикордонників.

Очільник МВС подякував захисникам України за стійкість, героїчну службу та захист країни від окупантів та вручив відомчі відзнаки й нагороди.     

«Ви героїчно проявили себе в бою з ворогом і ми всі дякуємо й пишаємося вами», - зазначив міністр.

Загалом він нагородив 32 поранених військовослужбовця Держприкордонслужби, які брали участь у бойових діях захищаючи територіальну цілісність України. За особисту мужність і відвагу їм було вручено нагрудні знаки «За відвагу в службі».

Як зазначалося, минулого року лікування й реабілітацію в цьому медзакладі пройшли близько шести сотень поранених прикордонників, а вже цьогоріч на лікування прийняли більше сотні бійців, серед яких і тяжкопоранені. 

Ігор Клименко поспілкувався  із кожним бійцем, поцікавився потребами військових та їх самопочуттям.

Водночас міністр внутрішніх справ відзначив лікарів, які працюють у медзакладі та подякував за кожне врятоване життя.

«Ви робите справжнє чудо і рятуєте людей. Хлопці роблять свій подвиг на фронті,  а ви робите свій подвиг – в тилу. Професія лікаря, а особливо військового лікаря, заслуговує величезної поваги всього нашого народу», - сказав Ігор Клименко.

За  мужність і героїзм, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання завдань, міністром відзначено десятьох медпрацівників нагрудними знаками «За безпеку народу».

Також очільник МВС ознайомився з організацією роботи госпіталю, побував у офтальмологічному відділення, яке оновлене сучасним обладнанням, зокрема комп’ютерним томографом, що дає 90 % діагностики ока.

Крім того, Ігор Клименко побував  у хірургічному відділенні, де в найближчі дні запрацює додатковий оперблок на дві операційні зали, що обладнані за всіма сучасними вимогами. Його ознайомили з ситуацією щодо протезування поранених, а також з реабілітацією та відновленням військовослужбовців.

Наприкінці перебування Ігор Клименко відзначив високий рівень роботи медзакладу, що працює злагоджено, як єдиний організм.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси